Blog

ISO (skype) audit

By admin 2020-06-24

A koronavírus szülte kényszer, szükségmegoldásokat kínál, de e megoldások mellett érezhetjük, hogy kezd ismét elindulni az élet.

a COVID-19 járvány mindenre hatással van.

Cégünknél is előkészületek folynak, ugyanis a közeljövőben auditálnak bennünket. Nem túlzás, ha azt mondom, hogy a COVID-19 járvány mindenre hatással van. Vannak ennek élvezői, például a szállítmányozás soha nem látott magasságokba emelkedett, de, mint azt ahogy gondoljuk jóval több szenvedője van. Mindenki a megoldásokat keresi, hogy tudnának életben maradni. Erről beszélgettünk kicsit Bolya Árpáddal az ÉMI-TÜV SÜD kft vezető auditorával, hogy ők miként élték meg ezt a rendkívüli helyzetet.

Bolya Árpád vezető auditor:

Mivel ebben a szokatlan helyzetben a személyes találkozás lehetősége teljességgel kizárt, így nagyon nehéz helyzetbe kerültünk.

bolya árpád

Szerencsénk van ebben a szerencsétlen helyzetben. Cégünk vizsgálat, ellenőrzés, auditálás, tanúsítás területén nyújt magas színvonalú segítséget partnereinek, aminek a lényege, hogy munkatársunk kimegy egy adott céghez és ott leellenőrzi a munkafolyamatokat, munkakörülményeket. Mivel ebben a szokatlan helyzetben a személyes találkozás lehetősége teljességgel kizárt, így nagyon nehéz helyzetbe kerültünk.

Egy vészhelyzeti eljárást hoztak, mely szerint online auditálhatunk.

iso 2

Az ÉMI-TÜV SÜD Kft. anyacégének székhelye Münchenben található, ahol egy vészhelyzeti eljárást hoztak, mely szerint online auditálhatunk. Ez szigorú feltételekhez van kötve. Távauditot csak olyan cégnél végezhetünk, amit korábbról már személyesen is ismertünk. (Ezáltal a tanúsító auditok ilyen módon való lefolytatása ki van zárva, mert ott elengedhetetlen a személyes jelenlét.) A távaudit során első körben egy kockázatelemzési táblázatot töltünk ki, ez valójában egy pontrendszer. Ami azt vizsgálja, hogy kockázatmentes-e a felmérés. Az adott cégnek megfelelő informatikai háttérrel kell rendelkeznie, hogy zökkenőmentes legyen az audit.

A vészhelyzet a megszűnésével a távaudit is megszűnik

kép3

Ha a kritériumoknak megfelel az adott cég, és az osztályvezetőnk is jóváhagyja, akkor kerülhet lefolytatásra a távoli audit, ami ugyanúgy egy teljes értékű tanúsításnak felel meg, mintha személyesen lettünk volna jelen. Ha korábbról ismerünk egy céget, az számunka nagy segítséget jelent,mert megvannak az előző éves adatok, így viszonylag gyorsan el tudjuk végezni az auditot. Ez és a megküldött dokumentációk alapján a változásokat jól át lehet vezetni. Egyedül az üzemi bejárás nehézkes. De ehhez is nagyon jó támpontot adnak az előző éves dokumentumok. Abból látjuk, hogy zajlik a munka folyamata. Nyilván rendezettséget (pl: polcokat nem látunk) de ezekre a következő audit során ismét sor kerül.

A vészhelyzet a megszűnésével a távaudit is megszűnik és a következő évi helyszíni audit alkalmával minden cégnél az összes szabványelemet végig kell vizsgálni.

Balassa Dávid, minőségirányitási vezető:

 Egészséges vizsgadrukk uralkodik a cégnél, ez normális, mert az eredmény minősít minket.

dávid6

A Karbantarto.hu Kft. most a ‘célgépek karbantartása, javítása’ ISO auditra készül. Egészséges vizsgadrukk uralkodik a cégnél, ez normális, mert az eredmény minősít minket.

Ez partnereink számára egy minőségi mutató, hogy bizalommal fordulhatnak hozzánk. Cégünk számára, nagyon fontos az elővigyázatosság, így örömmel fogadtuk, hogy az ÉMI-TÜV SÜD Kft. távauditot végez. Így elkerülve a személyes találkozás kockázatát. Ez nem csak biztonságosabbá, de jóval kényelmesebbé is teszi az auditot.

Comments are currently closed.